Sök
Filters
Stäng

Chalk Paint™ Country Grey

Varumärken: Chalk Paint™

Chalk Paint™ - COUNTRY GREY

Storlekar: Provburk (100ml) | 1 Liter

Chalk Paint™ är en unik dekorativ färg, framtagen av Annie Sloan.

Färgen fäster på nästan alla ytor, trä, betong, metall m.m. Den kräver oftast inget förarbete och torkar snabbt, 30-40 minuter/lager i normal rumstemperatur.

1 liter färg räcker till ca 13 kvm (enkel strykning). Provburken räcker till ca 1,3kvm. Chalk Paint™ har en god täckförmåga, oftast räcker 1-2 strykningar.

När färgen torkar blir ytan sammetsmatt. Med mjukt vax (Clear Wax) ges en skyddande yta. Vill man ha en blankare yta putsas vaxet med torr trasa efter den torkat. För målning av ex. köksbord eller andra mer utsatta ytor, går det bra att klarlacka istället. Använd då en vattenbaserad lack. Det går även bra att måla på golv, men avsluta då med en vattenbaserad golvlack.

Färgen innehåller väldigt lite svartpigment, som gör att det går att blanda olika nyanser för att få fram alldeles egna kulörer. Färgen kan även spädas med vatten för att få ett transparent lasyrliknande utseende.

Chalk Paint™ är giftfri. Den innehåller inget bly, inga flyktiga organiska ämnen (sk. VOC) och är nästintill luktfri, vilket betyder att det är säkert och bekvämt att måla med färgen inomhus. 

Picture of Chalk Paint™ Country Grey Provburk
Chalk Paint™ Country Grey Provburk
Details
Lagerstatus: I lager
65 kr
46 kr