Inred sovrummet

Tips för att inreda ett mysigt sovrum

Att inreda sitt sovrum till perfektion kan vara rätt klurigt. Hur ska man tänka, vilka färger man ska välja, sammet eller linne, ja det finns massvis med olika sätt att inreda sovrummet på. Vill du måla om sovrummet i en mysig och lugnande färg har vi skapat en guide för hur du målar om innerväggar själv. Oavsett vilken stil du har så kommer våra tips vara något för dig.

Här kommer du få ta del av våra enkla inredningstips för ett mysigt sovrum

Nya sängkläder

Att inreda ett sovrum med fina sängkläder förhöjer känslan av lyx. Välj gärna dova och naturliga färger, i sovrummet ska man känna ett lugn och trivas i. Ett tips är att köpa sängkläder i linne, vilket du hittar hos de flesta återförsäljare.

Överkast

Ett överkast är något alla sängar borde ha, det gör bäddningen väldigt vacker. Byt efter säsong, på sommarn är ett tunt luftigt överkast i linne ett bra alternativ och till hösten/vintern är ett tjockare i bomull perfekt. Ett fint överkast gör verkligen stor skillnad!

Kuddar

Använd dig av många kuddar i sängen, det ger sängen och rummet en lyxig hotellkänsla. Tänk på att matcha kuddarnas färger med varandra för bästa resultat. Kombinera små och stora kuddar för att skapa ett riktigt mysigt krypin.

Sovrumsmatta

Inred sovrummet med en sovrumsmatta för att få en varm och mjuk känsla när du kliver upp på morgonen. Använd en matta för att verkligen knyta samman rummet. Det finns ett brett utbud av sovrumsmattor för alla typer av stilar, oavsett om du vill ha en rund, fluffig eller beige matta.

Inred med gardiner

Inred ditt sovrum med snygga gardiner, ett par tjocka snygga gardiner kommer höja ditt sovrum! Tänk på att hänga dom från tak till golv.

Satsa på en snygg sänggavel

Det finns sänggavlar i olika stilar, välj en efter den stil du vill skapa i ditt sovrum och inred efter det. Det finns gavlar i alla stilar – läs mer hos Ellos för mer inspiration.

Måla eller tapetsera väggarna

Rätt väggfärger i sovrummet ger bättre sömn sägs det. Du kan även välja en fin sovrumstapet för att skapa en ombonad och rofylld atmosfär i ditt sovrum. Tänk dova och jordnära färger inga skrikande. Kolla in våra tips om att välja rätt färg.

Belysning

Belysning i sovrummet är inte bara till för att ge bra ljus utan det är också perfekt att använda som inredning till sovrummet. Med olika typer av lampor och belysning kan du skapa ett mysigt sovrum. Använd dig av levande ljus, det är otroligt mysigt.

Inred med detaljer

Addera detaljer till sovrummet. Små askar, vaser med torkade blommor, vackra fotoramar och tavlor. Det finns massor av fina små detaljer att inreda sovrummet med.