Inred sovrummet

Tips för att inreda ett mysigt sovrum

Att inreda sitt sovrum till perfektion kan vara rätt klurigt. Hur ska man tänka, vilka färger man ska välja, sammet eller linne, ja det finns massvis med olika sätt att inreda sovrummet på. Oavsett vilken stil du har så kommer våra tips vara något för dig.

Här kommer du få ta del av våra enkla inredningstips för ett mysigt sovrum

Nya sängkläder

Att inreda ett sovrum med fina sängkläder förhöjer känslan av lyx. Välj gärna dova och naturliga färger, i sovrummet ska man känna ett lugn och trivas i. Ett tips är att köpa sängkläder i linne.

Överkast

Ett överkast är något alla sängar borde ha, det gör bäddningen väldigt vacker. Byt efter säsong, på sommarn är ett tunt luftigt överkast i linne ett bra alternativ och till hösten/vintern är ett tjockare i bomull perfekt. Ett fint överkast är en perfekt inredningsdetalj till sovrummet.

Kuddar

Använd dig av många kuddar i sängen, det ger sängen och rummet en lyxig hotellkänsla. Tänk på att matcha kuddarnas färger med varandra för bästa resultat. Tips på hur du bäddar din säng hittar du här.

Heltäckningsmatta eller en stor mjuk matta

En fluffig matta eller heltäckningsmatta ger ett mysigt litet sovrum. Klicka här för att få massvis med inspiration för inredning till sovrummet.

Inred med gardiner

Inred ditt sovrum med snygga gardiner, ett par tjocka snygga gardiner kommer höja ditt sovrum! Tänk på att hänga dom från tak till golv.

Satsa på en snygg sänggavel

Det finns sänggavlar i olika stilar, välj en efter den stil du vill skapa i ditt sovrum och inred efter det. Välj mellan sänggavlar i sammet, linne eller rotting. Klicka här för mer inspiration.

Måla väggarna

Rätt färger i sovrummet ger bättre sömn sägs det. Ett rum som ger en känsla av lugn och harmoni ger oftast en god nattsömn. Några färger som är bra att välja i sovrummet: Tänk dova och jordnära färger inga skrikande.

  • Grått
  • Grönt
  • Blått
  • Beige

Kolla in våra tips om chalk paint.

Belysning

Belysning i sovrummet är inte bara till för att ge bra ljus utan det är också perfekt att använda som inredning till sovrummet. Med olika typer av lampor och belysning kan du skapa ett mysigt sovrum. Använd dig av levande ljus, det är otroligt mysigt. OBS, var noga med att släcka innan du somnar.

Inred med detaljer

Addera detaljer till sovrummet. Små askar, vaser med torkade blommor, vackra fotoramar och tavlor. Det finns massor av fina små detaljer att inreda sovrummet med.