Belysning och inredning

Inred med belysning

Inredning är mycket mer än möbler och inredningsdetaljer. Att inreda med belysning är en väldigt viktig del som många glömmer att tänka på när de inreder hemma. Man kan göra mycket med bra belysning och använda lampor som inredning.

Använd dig av flera ljuspunkter

Många tror att det räcker att använda sig av endast en taklampa och sedan är det klart. Men att använda många ljuspunkter förhöjer rummet och gör det trivsamt. Se till att inreda med många olika lampor, golvlampor, bordslampor och vägglampor. Tänk på att desto större rum du har desto fler lampor behöver du.

Rikta ljuset

När man inreder med belysning är det viktigt att rikta sina lampor rätt. Har du exempelvis en tavla på väggen ska du rikta en lampa mot den. Man kan även använda sig av ”uplights”, det är lampor som är riktade uppåt och belyser väggen.

Inredning med belysning – rum för rum

Här får du tips på hur du ska tänka när du inreder olika rum i ditt hem och hur du ska använda olika modeller av lampor. Att inreda med belysning gör inte bara rummet livligare det skapar också en exklusivare känsla.

Här får du våra bästa belysningstips – rum för rum

Belysning sovrumtips

Satsa på en stor mjuk taklampa och nakna glödlampor vid nattduksbordet. Har du en garderob är ett tips att lägga in en ljusslinga längst upp, det gör så du får bra ljus på dina kläder när du öppnar garderoben. Här nedan får du våra bästa tips på belysning i ditt sovrum.

Taklampor för sovrummet

I sovrummet är det väldigt fint att använda lättare och mjukare lampor till inredning. Här nedan får du 3 av våra favoriter.

Bordslampor för sovrummet

Det finns massor av olika bordslampor att välja mellan, välj den som passar in hos dig bäst. Placera i fönstret eller på byrån. Här får du våra 3 favoriter.

Sänglampor för sovrummet

Sänglampor är inte bara till för läsning, det är också en snygg inredningsdetalj. Här nedan ser du våra 3 favoriter.

Tips belysning kök

Belysningen i köket ska vara ljus och stark för att man ska se ordentligt när man lagar mat. Tänk på att man ska kunna ha mysiga middagar i köket. Använd dig av extra belysning som skapar en mysig och varm känsla i rummet.

Ett tips för att få bra belysning i köket är att använda sig av olika slags lampor. En taklampa för att ge bra ljus i hela rummet, använd dig av mindre lampor i fönster och linkande för att skapa mysig stämning.

Taklampor för köket

Beroende på hur ditt kök ser ut och vart du har ditt matsalsbord passar olika lampor in. Det finns massor av olika alternativ för fin belysning i köket. Nedan får du våra bästa alternativ.

  • Spokes – denna lampa är i typisk skandinavisk stil och är perfekt för ett stort kök.
  • Rituals 2 – denna supersnygga taklampa passar perfekt över ett stort och litet matbord.
  • Caboche – detta är en ordentlig statement lampa! Ger ett varmt sken till köket.

Bordslampor och annan belysning för köket

Praktisk och snygg belysning i köket är viktigt. Använd dig av belysning som skapar stämning för sena middagar. Tänk på att ha ordentlig belysning i köket på din arbetsyta.

  • Stämningsbelysning – lampor som hjälper till att skapa mysig stämning i köket
  • Arbetsbelysning – belysning i köket som lyser upp dina arbetsytor, rikta åt det som du vill ska belysas
  • Bordslampa – perfekta att ha på fönsterkanten

Belysning i badrum

Belysningen i badrummet ska vara klar och ljus. Tänk på att ha bra belysning vid spegeln och gärna i ögonhöjd för att lysa upp ansiktet bäst.

Tro inte att belysningen i badrummet måste vara ljus och tråkig hela tiden, det finns mycket man kan göra för att skapa en mysig känsla. Installera spottar i taket om du har möjlighet, ett tips är att ha dimmer så man kan ändra belysning efter behov.

….Inredning och belysning går som sagt hand i hand! Kolla därför in Greatlight som har ett stort utbud av snygg och prisvärd badrumsbelysning! Vår egna favorit är lampan Alley 4!