Belysning och inredning

Inred med belysning

Inredning är mycket mer än möbler och inredningsdetaljer. Att inreda med belysning är en väldigt viktig del som många glömmer att tänka på när de inreder hemma. Man kan göra mycket med bra belysning och använda lampor som inredning.

Fler ljuspunkter med vägg-, golv- & bordslampor

Att kliva in i ett rum där det sitter en lampa i taket, men ingen annanstans känns högst sterilt för att inte tala om opersonligt. Genom att använda flera olika ljuspunkter går det att uppnå en trivsam inomhusmiljö. På DPJ finns ett stort sortiment av bordslampor online som är perfekta att inreda med för att ge en både funktionell och trevlig belysning, inte minst i ett större rum. Det går även att komplettera med flera lampor såsom vägglampor och golvlampor. Ju större rum du har, desto mer punktbelysning behöver du.

Rikta ljuset

När man inreder med belysning är det viktigt att rikta sina lampor rätt. Har du exempelvis en tavla på väggen ska du rikta en lampa mot den. Man kan även använda sig av ”uplights”, det är lampor som är riktade uppåt och belyser väggen.

Inredning med belysning – rum för rum

Här får du tips på hur du ska tänka när du inreder olika rum i ditt hem och hur du ska använda olika modeller av lampor. Att inreda med belysning gör inte bara rummet livligare det skapar också en exklusivare känsla.

Här får du våra bästa belysningstips – rum för rum

Belysning sovrumtips

Satsa på en stor mjuk taklampa och nakna glödlampor vid nattduksbordet. Har du en garderob är ett tips att lägga in en ljusslinga längst upp, det gör så du får bra ljus på dina kläder när du öppnar garderoben. Här nedan får du våra bästa tips på belysning i ditt sovrum.

Taklampor för sovrummet

I sovrummet är det väldigt fint att använda lättare och mjukare taklampor till inredning. Här nedan får du 3 av våra favoriter från olika leverantörer.

  • Fjäderlampor – har varit en stor favorit länge. Det blir inte mjukare än så här!
  • Himla– lampa i linnetyg. En mild och snäll lampa.
  • Hängande glödlampor – för de som vill uppnå en mer industriell stil

Bordslampor för sovrummet

Det finns massor av olika bordslampor att välja mellan, välj den som passar in hos dig bäst. Placera i fönstret eller på byrån. Här får du våra 3 favoriter.

Sänglampor för sovrummet

Sänglampor är inte bara till för läsning, det är också en snygg inredningsdetalj. Här nedan ser du våra 3 favoriter.

Tips belysning kök

Belysningen i köket ska vara ljus och stark för att man ska se ordentligt när man lagar mat. Tänk på att man ska kunna ha mysiga middagar i köket. Använd dig av extra belysning som skapar en mysig och varm känsla i rummet.

Ett tips för att få bra belysning i köket är att använda sig av olika slags lampor. En taklampa för att ge bra ljus i hela rummet, använd dig av mindre lampor i fönster och linkande för att skapa mysig stämning.

Taklampor för köket

Beroende på hur ditt kök ser ut och vart du har ditt matsalsbord passar olika lampor in. Det finns massor av olika alternativ för fin belysning i köket. Nedan får du våra bästa alternativ.

  • Spokes – denna lampa är i typisk skandinavisk stil och är perfekt för ett stort kök.
  • PH 5 Pendel – denna supersnygga taklampa passar perfekt över ett stort och litet matbord.
  • Hope – detta är en ordentlig statement lampa! Ger ett varmt sken till köket.

Bordslampor och annan belysning för köket

Praktisk och snygg belysning i köket är viktigt. Använd dig av belysning som skapar stämning för sena middagar. Tänk på att ha ordentlig belysning i köket på din arbetsyta.

  • Stämningsbelysning – lampor som hjälper till att skapa mysig stämning i köket
  • Arbetsbelysning – belysning i köket som lyser upp dina arbetsytor, rikta åt det som du vill ska belysas
  • Bordslampa – perfekta att ha på fönsterkanten

Belysning i badrum

Belysningen i badrummet ska vara klar och ljus. Tänk på att ha bra belysning vid spegeln och gärna i ögonhöjd för att lysa upp ansiktet bäst.

Tro inte att belysningen i badrummet måste vara ljus och tråkig hela tiden, det finns mycket man kan göra för att skapa en mysig känsla. Ta del av badrumsbelysning på vvsobadrum.se där du hittar ett brett utbud av lampor och belysningspunkter som hjälper dig att skapa rätt stämning i ditt badrum. Genom att välja rätt typ av belysning kan du förbättra både funktionaliteten och utseendet i ditt badrum. På sidan finns en mängd olika alternativ att välja mellan, allt från diskreta spotlights till mer dekorativa ljuskällor. Belysningen är också anpassad för badrumsmiljöer, vilket innebär att den är vattentålig och säker att använda i våta utrymmen. Oavsett om du söker efter en modern eller mer klassisk stil så kan du här hitta rätt badrumsbelysning för att skapa en stämningsfull atmosfär i ditt badrum.

DIY rottinglampa

Belys ditt hem med naturlig charm genom att skapa en egen DIY rottinglampa. Med sin varma, organiska känsla och vackra skuggspel, kommer en rottinglampa inte bara att lysa upp ditt rum, utan också tillföra en unik touch till din inredning. Rotting är mer än bara ett material, det är ett uttryck för livsstil. Att inreda med rotting betyder att införliva naturens skönhet och hållbarhet i ditt hem.