Skrivbord
– Höj och sänkbara favoriter

Hitta ett snyggt höj- och sänkbart skrivbord

Vi har valt ut fyra snygga skrivbord som inte bara får kontoret att se bättre ut, de är ergonomiska också. Med ett justerbart skrivbord kan du variera arbetsställningen och på så vis minska risken att du felbelastar armar, rygg och axlar. På DPJ.se kan du hitta ett snyggt höj- och sänkbart skrivbord som passar ditt kontor. Här är Trendrummets skrivbordsfavoriter:

Coola skrivbord i metall och glas

J-Line Desk Adjustable

Rena former och material bjuder J-Line på med sitt snygga skrivbord av glas med höj- och sänkbart stativ i rostfritt stål. Stativet finns både i silverfinish och guld vilket funkar till flera olika typer av inredning.

Skrivbordet med guldstativ kan ge mysfaktor med rätt inredningsdetaljer, medan du med silverstativet lätt skapar futuristiska och kliniska inredningsmiljöer. Det här är ett justerbart skrivbord med unik design som Trendrummet gillar.

J-Line

Coola skrivbord - industriell stil

Pentagon Industry

Swedstyle har fått till en skön blandning av industriell design med ett svetsat, rustikt stativ och vackra ben som smalnar av i ena änden. Pentagon Industry skriker lyx och är mycket riktigt en del av Swedstyles kollektion High End.

Det här bordet har både personlighet och attityd. Ställer du in det på kontoret är det ingen tvekan om att du tar jobbet (och inredningen) på allvar.

High End Swedstyle

Skrivbord i skandinavisk stil

StandUp Desk

Ett smidigt justerbart skrivbord från Direkt Interiör, som tar liten plats och inte kräver någon el för att höjas och sänkas. Skrivbordet kan justeras mellan 75–112 cm och drivs med en gasfjäder. Hos DPJ.se kan du beställa skrivbordet med snabb leverans och 5 års garanti.

Skrivbordet är perfekt för hemmakontoret eller mindre kontor, och är en platseffektiv arbetsstation med utrymme för laptop, skrivbordslampa och annat smått och gott.

DPJ Workspace

Skrivbord - Dansk design

Xtable

Det här är ett riktigt coolt justerbart skrivbord av dansk design som blir lite av en statement-piece på kontoret. Du höjer och sänker det enkelt manuellt vilket gör att du kan möblera fritt utan att behöva kablar som kan ge ett stökigt intryck. Det finns en integrerad kabelränna där du får undan sladdar om det behövs.

Ditt kontor får den där perfekta känslan av industriell design med Xtables avskalade, robusta och dramatiskt enkla former.

Danish Form

Rätt arbetsställning vid dator

Bristande ergonomi ligger överst på Arbetsmiljöverkets lista över dolda faror på arbetsplatsen. Dessutom är det stor risk för belastningsskador när man väljer att sitta eller stå en hel arbetsdag. Variera arbetsställningen så känns det bättre i kroppen. Här går vi igenom hur du gör:

Hur ska man sitta vid datorn?

Först av allt: Sitt inte bara, stå också! Det har många fördelar som du får genom att justera in ditt höjbara skrivbord och din arbetsyta så här:

  1. Ställ in arbetshöjden så att armbågarna kan vila i 90° vinkel utan att axlarna trycks upp så minskar risken för belastningsskador i axlar och nacke.
  2. Se till att skärmarna står på lagom avstånd, ungefär en armlängd från ögonen och med överkanten i ögonhöjd så sparar du nacken.
  3. Ställ in skrivbordsstolen så att fötterna vilar på golvet utan att knäna trycks uppåt så undviker du ryggvärk.
  4. Ha tangentbordet och musen nära kroppen, ungefär 15 centimeter från skrivbordskanten så klarar sig armarna bättre.
  5. Stå upp så förbättras din hållning och du får lättare att koncentrera dig.
  6. Sitt ner för att ändra ställning och vila benen mellan varven
  7. Ta pauser med jämna mellanrum och rör på dig